KİLO VERMEYİ HIZLANDIRAN YİYECEKLER

zayiflatanKilo verme kararı alan kişi zorlu bir süreçten geçeceğini düşünür. Kısmen haklı olsa da kilo vermek, doğru yöntemler uygulandığı zaman, çok da zor değildir. Bu konuda kararlı olan kişi bilmelidir ki, tükettiği yiyecekler metabolizmasını çalıştırmaya ve doğal olarak kilo vermeye katkı sağlayacaktır. Burada önemli olan bazal metabolizma değerinizin altına inmeden vücuda enerji almak ancak daha fazla kaloriyi vücuttan uzaklaştırmaktır. Spor, egzersiz, yürüyüş gibi aktivitelerle desteklenen diyet programları sizi mutlaka başarıya götürecektir. Sağlıklı kilo verme konusunda yardımcı olan gıda maddeleri aynı zamanda sağlığınızı da olumlu yönde etkilerler.


İşte o yiyeceklerin listesi;


Baklagiller: Yüksek oranda lif ihtiva ettikleri için uzun süre tok kalmanıza olanak sağlayan baklagiller, sağlıklı karbonhidrat ve protein kaynağı besinlerdir. Aynı zamanda sindirimi kolaylaştırdığı için metabolizmanın düzenli olarak çalışmasını sağlar ve kilo verdirir.


Sebze Püresi: Diyet programlarının olmazsa olmazı sebzelerdir. Posa miktarı yoğun olan sebzeler, midede doluluk yaratacağı için tokluk hissi uyandırır. Bu nedenle sebzelerin püre haline getirilerek tüketilmesi, diğer karbonhidrat yüklü yiyeceklerin daha az tüketilmesine olanak sağlar.


Çorbalar: Kahvaltı dışındaki her öğünde yemeğe başlamadan önce bir kase çorba içmenin sindirimi kolaylaştırdığı ve dolayısıyla metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir. Çorbayı yavaş içerek beyninize tokluk hissinin gönderilmesini sağlayabilir ve daha az yemek yemiş olursunuz. Yüksek miktarda posa içermesi sebebiyle kişide tokluk hissi yaratır ve kilo vermeye yardımcı olur.


Yoğurt: Neredeyse tüm diyet listelerinin başında yer alan yoğurt oldukça sağlıklı bir besindir. Özellikle kaymaksız ve az yağlı yoğurt tüketilmesi sağlıklı şekilde kilo vermenizi sağlar. Yoğurt yerine ayran tüketmek de aynı etkiyi yapar.


Lahana: Beyaz ya da kara lahanalar vücutta bulunan zehirli maddelerin (toksinlerin) atılmasında büyük rol oynarlar. 1 orta boy lahananın çiğ hali yaklaşık 40 kaloridir. Düşük kalorili olmasının yanında metabolizmayı hızlandırması ve kilo verimini artırması da büyük önem taşır. Bu yüzden bolca tüketilmelidir. Arzu ederseniz lahana suyu yaparak da kilo verebilirsiniz.


Yumurta: Her gün kahvaltıda 1 ya da 2 adet tüketilmesi tavsiye edilen yumurta, tok tutan yiyeceklerin başında yer alır. Yüksek miktarda protein içermesi sebebiyle sporcular tarafından da tercih sebebidir. Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek isteyen herkesin kahvaltısında olmazsa olmazlardan yumurta, kilo vermeye yardımcı olan besinlerdendir.


Bitter Çikolata: Tatlıya çok düşkünseniz fakat kilo probleminiz varsa, bu durumda size bitter çikolata tüketmenizi tavsiye ederiz. Diğer çikolatalara nazaran daha düşük kaloriye sahip olması nedeniyle diyet listelerinde izin verilmektedir. Ancak tüketimi kontrollü yapılmalıdır. Çünkü içerisinde şeker bulunur. Unutmayın ki tatlı krizinde tercih etmelisiniz. Bitter çikolata, tokluk hissi de yaratacağı için kilo vermenize olanak tanır.


Tüm bu besinler direkt olarak kilo verdirmezler ancak metabolizmanızı hızlandırdıkları için kilo vermenizi büyük ölçüde kolaylaştırırlar. Bu aşamada kızartma, karbonhidrat ve şeker gibi besinleri kontrollü tüketmek gerekir.


 



KİLO VERMEYİ HIZLANDIRAN YİYECEKLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder