Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

bolgesel-zayiflamaGünümüzde hemen hemen her insanın fiziksel olarak yaşamış olduğu sıkıntılar mevcuttur. Kiminin saçı, kiminin cildi, kiminin burnu, kiminin kilosu.. Ancak bu fiziksel görüntülerden tamamını değiştirme imkanımız maalesef çoğu zaman bulunmuyor.


Kadın ya da erkek farketmeksizin ortak sorunların en başında gelen ise fazla kilolar. Fazla kilolarımızdan kurtulmak için belli başlı yöntemler mevcut, günümüzde her gün çıkan yeni zayıflama ürünlerinden tutun, ne yaptığı dahi belli olmayan zayıflama bandı, zayıflama yüzüğü gibi saçma ürünler de sürekli olarak hayatımıza sokulmaya çalışılıyor. Ancan tartışmasız olarak 7-8 yıllık süreç içerisinde kullanıcı memnuniyeti %80 gibi rakamlara ulaşan, gerçekten işe yarayan Lida ve Fx15 gibi ürünler de mevcut.


Daha önceki makalelerimiz de belli başlı zayıflama yöntemlerinden bahsetmiştik, ancak şimdi bahsedeceğimiz konu ise, fazla kilosu olmamasına rağmen bir çok kadının şikayetçi olduğu bir durum, bölgesel kilolar.


Kadın ve erkek genetiği farklılıkları dolayısı ile her iki cins farklı bölgelerden kilo alımı sağlar, vücut tipi farklılıklarına göre değişiklik göstermiş olsa dahi genelde bu bölgeler hep aynı olur. Erkeklerde vücudun yağ tuttuğu bölgeler bel ve göbek, kadınlarda ise basen ve kalça ikilisidir.


Vücudumuzun yağ tutması ve yağ yakmasından hızlıca bahsedelim; Vücudumuz günlük faaliyetlerimizi gerçekleştirmek üzere enerjiye ihtiyaç duyar, bu enerjiyi ise yiyecek, içeceklerden alırız. Normal bir şehir yaşantısı yaşayan insanların günlük ortalama ihtiyacı olan kalori miktarı 1900-2300 arasındadır. Eğer ihtiyacımız olan kaloriden fazlasını alırsak vücut, bunu daha sonra kullanılmak üzere depolamaya başlar. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, genetik olarak kadın vücudunda yağ depolama bölgesi ilk etapta kalça ve basen bölgeleridir, hali ile en son yağ yakımı da bu bölgelerde gerçekleşir.

Öyleyle bölgesel zayıflama ile alakalı çile çekmeden önce ilk dikkat etmemiz gereken nokta, ihtiyacımız olan enerji miktarını tespit edip buna göre beslenmek olacaktır. Eğer bu dengeyi sağlarsak hiç bir sorunla karşılaşmayız.


Bölgesel Zayıflama Nasıl Olur ?bolgesel-zayiflama-yontemleri


Dürüst olmak gerekirse, direkt olarak bölgesel zayıflamanın herhangi bir yolu yoktur. Vücudumuzda ya

ğ yakımının en son gerçekleştiği bölge genelde şikayetçi olduğumuz noktalardır. Bölgesel zayıflamadan önce, mevcut kilomuzun ideal şekle dönüşmesini sağlamamız gereklidir.  (Bu sonuca ulaşabilmek için, Lida zayıflama hapını inceleyebilirsiniz.) İdeal kilomuza geldikten sonra, vücut, artık tüm yağ stoklarını eritip, son yağ depolarına yönelecektir. Vücudumuzdaki son yağ depolarını eritebilmek için ise, gün içerisinde aldığımız kalori miktarını düşürüp, harcadığımızı artırmamız gerekmekte. Elbette bunu sağlamanın farklı yöntemleri var, ancak bu konudan farklı bir yazımızda bahsedeceğiz.


Bölgesel zayıflama ile alakalı olarak Kavitasyon ve liposuction işlemlerini araştırabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda konu ile alakalı incelemeyi yaparak makalemizi yayınlayacağız.



Bölgesel Zayıflama Yöntemleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder